• Hotell nära Elmiamässan


  I Jönköping finner du Elmiamässan och Elmia AB, varav den sistnämnda är ett av Nordens ledande mässföretag. Detta företag arrangerar varje år, mängder av mässor, konferenser och event på just Elmiamässan. På Elmiamässan är det varje år olika typer av aktiviteter, dels för företagare men även för privatpersoner och på denna sajt kan du hitta hotell nära Elmiamässan.

  Under oktober månad så har Elmiamässan i Jönköping bland annat Gymnasiemässa, Denna mässa är för alla er som tänkt er börja gymnasiet året därpå. Du får information om program och inriktningar samt kan ställa frågor till lärare och elever som redan går i gymnasiet.

  hotell nära ElmiamässanElmia Lantbruk Djur & Inomgård är en populär mässa för alla lantbrukare. Varje år så kan företag inom lantbruk ställa ut här och lantbrukare och andra intresserade besöka mässan.

  DreamHack är ett annat stort event som samlar mängder av deltagare på Elmiamässan i Jönköping varje år. Detta är världens största datorfestival kan man säga. Från starten var det bara en kamratträff i en källare under början av 1990-talet. Men sedan 2001 så anordnas det alltså i Jönköping på Elmiamässan. DreamHack anordnas dels en gång på vintern och en gång på sommaren.

  På våren och sommaren är det en mängd andra event, mässor och utställningar som sker på Elmiamässan. Det är allt från bilsport, heminredning, svetsning, skogsbruk och husvagnar.

  På Elmiamässan finns det även så att ni företagare kan anordna era konferenser, möten kongresser eller kick offer. Det finns små och stora konferensrum att välja mellan, liksom det går att få tillgång till utställningshallarna.

  Elmiamässan tog sin början redan på 60-talet, då Sveriges lantbrukare fick en naturlig mötesplats på en mässa, som kallades för Elmia. Elmia kom av att den dåvarande arrangören, AB Föreningstjänst, i slutet av 50-talet hade hållit i den så kallade ELMA, Europeiska Lantbruksmässan i Axevalla. Erik Hållander, som var VD, tyckte att även en mässa i Jönköping kunde heta detta. När Jönköpings stad tog över AB Föreningstjänst, 1966, så ändrade man namnet till nuvarande Elmia och det blev mer än bara en enda mässa. Under 1970-talet expanderas Elmia och allt fler utställningar och annat kom att ske på Elmia. För det mesta var det inriktning på fackmässor. Till en början var Elmia även enbart utomhus, men under 70-talet, så skaffade man fyra monteringsfärdiga hallar. Sedan fortsatte man med att bygga allt fler lokaler. Under nästkommande år så blev Elmia allt större och under 200-talet byggdes det till ännu fler mässhallar. Idag är Elmias mässor både viktiga mötesplatser och kära traditioner, och de fortsätter att leva vidare i bästa välmåga.