• Res till och från Göteborg

  Göteborgs centralstation

  Göteborg är den närmaste storstaden till Jönköping och det finns flera olika sätt att ta sig dit. Det är i längsta laget för att jobbpendla men för en dagsutflykt eller ett jobbärende är det inget problem.

  Bil

  Avståndet bilvägen mellan Jönköping och Göteborg är 14,8 mil om du kör på Riksväg 40 och du får räkna med att resan med bil tar dig drygt 1,5 timme. Tyvärr är det inte motorväg  hela vägen ännu utan mellan Jönköping fram till strax innan Borås är det fortfarande bara landsväg vilket gör att sträckan kan ta lite längre tid att köra när det är mycket trafik.

  Buss

  Väljer du istället buss så trafikerar både Swebus Express och Bus4you sträckan Jönköping-Göteborg i båda riktningarna och turen tar ca 2 timmar. Det är alltså ett bra alternativ då det inte går mycket snabbare om du själv kör bil. Dessutom mycket mer miljövänligt.

  Tåg

  Det går såklart tåg mellan Jönköping och Göteborg. Varje dag har du att välja på drygt 10 avgångar, de flesta med Västtrafik (sköts av SJ). Det finns dock bara ett fåtal avgångar per dag där du inte behöver byta tåg. Om du ska byta är det bästa att göra det i Falköping. Direkttågen tar precis som bussen cirka 2 timmar.

  Flyg

  På tal om miljövänliga alternativ så går det att flyga mellan Jönköping och Göteborg undrar du säkert. Nja, båda städerna har ju en flygplats men det går inga reguljära flyg mellan städerna då avståndet är så kort. Du kan såklart åka via Arlanda men det är både ett dyrt och tidsineffektivt sätta att färdas mellan Göteborg och Jönköping. Så flyg är inget bra alternativ om du inte som regeringen har tillgång till egna flygplan.

  Boende i Göteborg

  På denna sajt tipsar vi om bra och prisvärda hotell i Jönköping och om du resor till Göteborg så rekommenderar vi istället sajten Hotell Centrala Göteborg för att hitta ett hotell där. Precis som denna sajt så är de lokala specialister på hotell och har stenkoll på vilka hotell och andra boende som du kan välja mellan i Göteborg. Jämfört med Jönköping har såklart Göteborg ett mycket större urval av hotell. Både prismässigt och kvalitetsmässigt. Så om du är på väg till Göteborg finns alla chanser att du hittar ett hotell som passar just dig och din plånbok. Passa på att njut av Göteborg om du åker dit, det är en fantastisk stad!