• Växjö

  Växjö

  Mitt i Småland, i mitten av södra Sverige ligger Växjö. Staden är fylld av lokalt hantverk och pulserar av en blomstrande konst och kulturscen. Lite skämtsamt brukar skåningarna ibland säga att ”allt norr om Växjö är Norrland” vilket då skulle innebära att de anser att just Växjö inkluderas i deras kontinentala känsla. I Växjö finner du det välkända hockeylager Växjö Lakers som 2015 blev svenska mästare! Växjö har funnits sedan vikingatiden och blev sedermera en central ort för kristendomen i Sverige. På 1300-talet fick Växjö sina stadsrättigheter och har sedan dess varit en viktig stad i Småland och i Sverige.

  Bo i Växjö

  Att besöka Växjö är väldigt trevligt och då det finns mycket att göra här är det en god idé att finna ett hotell i Växjö som låter dig utforska staden och dess historia i lugn och ro. Oavsett om du är här för att se på hockey, shoppa lite eller ta del av det stora kulturutbudet så är det enkelt att hitta hotell i Växjö. Det spelar ingen roll om du vill bo i ett slott eller i ett tält, det finns allt att välja mellan! Du finner de kända hotellkedjorna så som Clarion, Best Western och Scandic. Det finns ett stort utbud av även B&B och flera olika campingar och oavsett om du väljer att boka via en webbsida eller om du hellre ringer runt och bokar själv så finns det boendealternativ som passar alla. Jag sade att man kan bo i slott och då talar jag om Teleborgs slott där du kan bo och leva ett slottsliv som sjuder av inspiration och kreativitet. Hotellet är renoverat väldigt försiktigt och man har fokuserat på att bevara den gamla atmosfären.

  Att göra i Växjö

  I Växjö finns det massor att göra och uppleva. Du kan givetvis besöka olika museer och kulturevenemang. Du kan se den berömda glasgatan där sju glaskonstnärer har ställt ut sina konstverk på gatan, njuta av Linnéträdgården eller se den vackra domkyrkan och domkyrkocentrum som är en av Växjös äldsta platser. Är du mer av en aktivitetsmänniska kan du besöka skate och parkourparken där du kan få se några av Sveriges bästa aktörer och prova själv. Eller varför inte testa hur smart du är genom att utföra ett ”escape the room” där du tillsammans med dina vänner blir inlåst i ett rum och med hjälp av att lösa klurigheter hitta en nyckel och ta dig ut på under 60 minuter. I Växjö går också Pridefestivalen av stapeln i början av Maj. Då blir hela staden ett färgsprakande karnevalståg i kärlekens tecken och oavsett din läggning kommer du att ha skoj då!