• Skövde

  Skövde

  Skövde ligger vackert beläget nedanför berget Billingen. En stad med en gedigen historia som ger möjlighet för både en resa genom tiden och en upplevelse av det moderna slaget. Skövde är mest känt för sin militära historia och för sin högskola som har en av Europas bästa utbildningar för de som vill utveckla spel till datorer och TV-spel.

  Med sina många caféer och restauranger är Skövde och ett naturligt resmål för den som är ute efter kulinariska upplevelser. Varför inte besöka staden under matfestivalen?

  Bo i Skövde

  Oavsett om du föredrar att bo på hotell eller på en camping eller något däremellan så finns det alla typer av boende i Skövde som du enklast bokar via www.hotellskövde.se. Bed and Breakfast både centralt och mer i utkanten av staden, vandrarhem och stugbyar finns det ett flertal. Är du mer den typen som föredra att sova på hotell så finns anrika Scandic Billingen, ett hotell centralt beläget med en fantastisk arkitektur och atmosfär som bara ett hotell från 1800-talet kan erbjuda. Hitta boende genom att söka på hotellsajter eller boka direkt, vilket som går bra. Jag kan starkt rekommendera att bo på Knista Herrgård där du kan spela golf och njuta av hotellets vinkällare.

  Att göra i Skövde

  När man hör talas om Skövde tror man kanske inte att det finns särskilt mycket att uppleva, man kan inte ha mer fel. Med en jättefin skidanläggning där du finner allt mellan pulkabackar till slalompister finns det mycket att uppleva på vintern. Väljer du istället att besöka Skövde en annan årstid så finns det natursköna vandringsleder och bra fiskemöjligheter. Oavsett årstid så är Skövde fyllt av shoppingmöjligheter. Stadens köpcentrum, Commerce, ligger centralt och har affärer för den som är sugen att handla lite. För den motorintresserade så finns en helt nybyggd racingbana som anlades 2015 att besöka där man kan se premiären för STCC i år!

  Äta och fika i Skövde

  Skövde är fyllt av både restauranger och caféer och du behöver inte leta särskilt länge innan du hittar någon som passar just din smak. Med mat från hela världen och en matkultur som man kan se mycket av under matfestivalen så kan du lita på att alla smaker blir tillgodosedda. Småkrogar med lokal anknytning, thailändsk mat, kinesisk mat, snabbmat eller kanske italienskt. I Skövde kan du hitta allt mellan lyxiga restauranger till McDonalds och O’Learys. För en mer rustik och husmansbaserad kost kan jag föreslå ett besök på soldathemmet där du också kan beställa bland de godaste smörgåstårtor jag ätit!